Vincent, om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is de core business van Scrumble?
Heel simpel gezegd: wij maken software. We helpen ondernemers en organisaties hun digitale vraagstukken op te lossen om zo efficiënter te worden en meer inzicht en controle te krijgen. Dat doen we aan de hand van maatwerk, daar waar de standaardoplossingen ophouden. Heel concreet? Neem een logistiek bedrijf met een groot magazijn. Het gebruik van een warehousemanagementsysteem met alle standaardprocessen is daar de norm. Maar er wordt dan meestal slechts tot aan de deur van een warehouse gekeken. Problemen zoals chauffeurs die vechten om wie als eerste mag laden of lossen blijven gewoon bestaan. Wij gaan kijken: wat kunnen wij daaraan doen? Welke tools kunnen we hiervoor ontwikkelen? En daarmee breiden wij het bestaande systeem uit.
Wat is daarbij jullie stip op de horizon?
We draaien het warmst voor hulp aan snelgroeiende organisaties die serieuze stappen richting de toekomst willen zetten. Ik heb het dan niet alleen over het verbeteren van de bestaande processen, want wij kijken verder dan wat er al is. Op die manier hebben we niet alleen de ‘leverancierspositie’, maar worden we ook echt partner van onze klanten. En dragen we bij aan toekomstbestendige businessmodellen.
Uit ambitie? Idealisme? Of passie?
Als je het mij vraagt, is het mooie van in IT werken dat nog niet overal een oplossing voor bestaat. Wij hebben alle 10 een passie voor creëren, nieuwe dingen bedenken en complexe problemen tackelen. Vroeger al waren wij echte computernerds. Toen spéélden we niet alleen games, we bouwden ook software die het spel voor ons ging spelen. Dat vonden we uitdagend. Die creativiteit zie je nu nog dagelijks terug.
Op welke manier zijn jullie aan MindLabs verbonden?
We zijn al een tijdje verbonden aan het CastLab-project om de maakindustrie duurzamer te maken. Scrumble kijkt vanuit de IT-kant mee. Dat geeft een hele hoop energie. Want we helpen niet alleen commerciële doelstellingen te behalen, we dragen ook bij aan een betere wereld. Via CastLab kwamen we vervolgens met MindLabs in contact. Het maatschappelijke in combinatie met innovatie, daar sloegen wij erg op aan. Inmiddels zijn we dan ook als juniorpartner aan het ecosysteem verbonden.
En hoe lang zijn jullie inmiddels al lid van de familie?
Een maand of 2.
Wat is bij die samenwerking wat jou betreft de heilige graal?
Hoe groter problemen of vraagstukken worden, hoe meer domeinen binnen het IT-landschap je raakt. Een oplossing kan immers verschillende deelgebieden bestrijken. Misschien zijn nieuwe innovaties als VR, AI of gamification er wel onderdeel van. Daarom is MindLabs zo interessant. Het ecosysteem heeft een mooi netwerk. Partijen waar je normaal gesproken misschien niet zo snel mee in contact zou komen, maar waarmee wel heel veel kennis te delen valt. Met zulke samenwerkingen zijn bergen te verzetten. Meer dan wij in ons eentje kunnen doen.
En wat brengt het je in de tussentijd?
Kennismaking met de andere partners; ze beter leren kennen en daardoor nieuwe kansen ontdekken. De technieken waar die partijen mee werken liggen veelal in het verlengde van wat wij doen, dus het prikkelt enorm om te zien hoe zij ze inzetten om het bedrijfsleven voor de toekomst klaar te stomen.