Kyle, om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is de core business van Anti-Wisdom?
In één zin samengevat: wij maken games. Anti-Wisdom bestaat uit 3 mannen, Remco Scheffers, Thijs Spapens en ikzelf, die niets liever doen dan programmeren. We hopen deze zomer onze eerste game uit te brengen; een digitaal spel met een duistere, horrorachtige sfeer. En dat inclusief 3D-doolhof in de stijl van Escher. Het prototype is bijna klaar. Daarnaast hebben we ook een YouTube-kanaal, waar ook Luuk van der Steen en Daan van Eijl op te zien zijn. Ons totale team bestaat dus uit 5 fanatieke gamers!
Wat is daarbij jullie stip op de horizon?
Het belangrijkste is plezier hebben in het ondernemen en programmeren. Al hebben we veel plannen, hoor. Over 5 jaar hopen we meerdere games gereleased te hebben. De game waar we nu mee bezig zijn, is echt gericht op vrijetijdsbesteding. We staan ook open voor het ontwikkelen van ‘serious games’ in samenwerking met andere MindLabs-partners. Voor het onderwijs of de gezondheidszorg bijvoorbeeld.
Uit ambitie? Idealisme? Of passie?
Al vanaf kleins af aan ben ik bezig met creëren. Op jonge leeftijd waren dat Lego-gebouwen. Later geschreven verhalen. En nu bouw ik samen met mijn vrienden games. Tijdens mijn tweede bijbaan merkte ik dat ik mezelf altijd moest verantwoorden voor bepaalde keuzes. Niet mijn ding. Dat ik uiteindelijk ondernemer zou worden, was voor mij toen vrij snel duidelijk. Zo staan mijn Anti-Wisdomcollega’s er ook in!
Op welke manier zijn jullie aan MindLabs verbonden?
Eén van onze docenten wees ons op MindLabs. "Echt iets voor jullie”, zei hij. En nu is Anti-Wisdom als start-up verbonden aan het ecosysteem.
En hoe lang zijn jullie inmiddels al in de familie?
Op 16 december 2021 hebben we onze handtekening gezet. Inmiddels bijna een halfjaar dus.
Wat is bij die samenwerking wat jou betreft de heilige graal?
MindLabs gaat ons helpen via hun netwerk. Anti-Wisdom is een echte start-up. Wij zijn nog niet heel ervaren als ondernemers. We hopen van de MindLabs-partners meer te leren over bijvoorbeeld sturing. Want wat is nu een goede manier om een project te runnen? Andersom kunnen andere MindLabs-leden weer gebruikmaken van onze programmeerskills.
En wat brengt het je in de tussentijd?
Het brengt ons nu al een hoop. Zo heb ik een afspraak gepland staan met Thijs van IoTIdea, ook een MindLabs-partner. We gaan bekijken of we samen eventueel een kantoorruimte kunnen huren.
Wil je meer weten over Anti-Wisdom? Bekijk dan de website.