Met een klantenbestand dat onder andere bestaat uit de NPO, de gemeente Tilburg en Stanford University, staat Genius Voice bekend om het bouwen van een AI-chatbot die daadwerkelijk antwoord geeft op je vragen. Tot een jaar geleden werkten chatbots vaak matig, omdat we de bot moesten vertellen wat ze in bepaalde situaties moesten antwoorden. Met de komst van ChatGPT en andere grote taalmodellen is dit radicaal veranderd. Oprichter Luuk van Hoogstraten behandelt een aantal praktijkcases en legt uit wat de bot al kan, wat hij nog moet leren en hoe dit in de toekomst conversational virtual humans mogelijk kan maken. Dit biedt kansen op het gebied van educatie, klantenservice en efficiëntie, maar er kleven ook risico's aan.
Niels van der Burg, van Fontys ICT, laat zien hoe virtuele nieuwslezers een bijdrage kunnen leveren aan de journalistiek. Daarnaast legt hij uit hoe je met behulp van ‘scraping' deepfakes kunt maken van echte mensen op basis van publieke informatie. Wat is hiervan de huidige status en welke kansen en ethische risico’s brengt dit met zich mee? Tijdens deze lunchlezing wordt er dieper op ingegaan.
Wil jij deze bijeenkomst bijwonen? Registreer je dan via dit formulier. In aanloop naar de meeting ontvang je een e-mail met de laatste praktische informatie.